Motvind.

Vilket jävla o-flyt. Det här var jag inte värd.
Hejrå.

Fotosession

Jag och Emma har haft en fotosession i dag. Jag lekte modell mest.. Haha. Det var härligt, höst, vantar, röda löv å flams.. Delar med mig lite till dig.




...och vinnaren är....

image110


Fotosession?
Vad fan mena jag med det.. det lär lite "topmodel" proffsigt. Emma är fotografen på alla bilder utom dom på henne. De är nämligen jag. I kväll blir de utgång.. andra gången för mig i Tönsberg. 100:e för Emma och Nidia.

Ha en bra kväll.

Snacka om att uppdatera.

Fyra ggr på en dag. Endast för din skull.. ahh.... är inte det kärlek va!?
Måste bara visa en väska jag hittade på en grym outlet-sida. 75:- är den väl värd.... eller vad tycker du?

image95


...Har du tänkt på en sak?

...Vissa personer älskar man typ, fast man inte ens känner dom. Man tror att man känner dom (man kanske har läst deras bok eller nåt. Eller deras blogg.)

Här är två sånna personer för mig:

image93


Emma Hamberg (författare och fd. chefredaktör på VR.) Och... Martina Haag. Författare. Briljant. Jag skratta högt FLEEERA ggr, läs hennes böcker.
Så nu tror jag att vi är homies. Tur att vi inte bor i samma stad, då hade jag väl typ hejjat och pratat på stan. Höhö.
Dom känns så härliga och snälla på nåt vis. Hm....

Det här var en Jenny mobil de.

image92

Fast egentligen vill jag ha en sån som man liksom skjuter upp.

Ledig OCH vaken.

Gomorron Sverige. I dag är dagen då man ska ha en röd tröja på sig för Burma. Jag har inte det, fattar inte varför liksom. Dom ser ju ändå inte att jag har adidas tröja i dag.

Nu vart det lite bökigt vilken helg jag ska åka hem till Hudik/Bjuråker. Mamma jobbar den helgen jag planerat in. Fan. Jag kan inte sluta tänka på sex and the city-boxen. Den är jag värd... nångång...

image91

Halllooo (som frode skulle sagt)

Dracula is IN DA HOUSE. Så såg jag ut imorse.. jag svääär. Ser vidrigt farlig/äcklig ut.
 I dag har jag vart på stan och köpt en present till syrran (hon fyller 20 den 1:a okt) och en jättefin mössa+ vantar till mig. Det börjar ju bli kallt nu.

Annars är det lugnt. Har knaprat 2 hårdmackor nu. Ska VASKE heeela natten. Så dröm nån snäll dröm om mig i natt... Hejrå.

image90

Sorry att det blev så suddigt. Men det var en panik artad situation så jag måsta liksom skynda mig å knäppa.

Vill bara säga...

Vill bara säga att Ja. Vi är vänner på facebook.. Och om du verkligen måste veta så var det dom som frågade mig. Hell Yeah. Jag är inte den som är den... så jag tackade ja helt enkelt.

image88  image89

1.Calle Schulman 2. Magnus Betnér. Det bjöd jag på.

ciao!
(som Ebba Von Sydow skulle ha sagt...)

Vad jag tycker är coolt:

Människor som verkligen satsar. Alltså på riktigt.

Ni vet, sånna som säger "jo, jag ska göra sibiren runt på 30 dagar, bara leva av oskalade jordnötter och opastöriserad mjölk, sen segla via ekvatorn... " När dom verkligen menar det. Är inte det coolt? Det måste ju inte vara ngt sånt storslaget men bara det att man har ett mål. Nu tänker du säkert att "hallå, de har väl alla?" Nej. Även det att spara till ngt. speciellt och nästan o-uppnåeligt, det är också tufft.
 Jag menar sånna personer somm är allvarliga, för att det är en sån pass seriös grej dom pratar om. Även om det kanske låter omöjligt det dom nu skall göra, så har dom gjort efterforskningar å förberedelser senaste 5 åren typ.

Jag vill bara få dig att se skillnaden, mellan dessa personer, som brinner för ett mål, å alla dessa andra. Som gör en jorden runt tripp, eller Indien i tre månader. Det är mä grymt såklart...
 Men det finns ju också dom där andra.

Vilkan seriösa funderingar jag fick nu på kvällskvisten, efter en skräck-film å varm oboy. Jag har sån GLÖD som Emma skulle uttryckt det... Men det kan ju behövas lite sånt intryckt mellan "vill ha" och "min heta outfit", så ni inte tror att jag är totalt hjärndöd.

Mys på måkeveien

I kväll har det vart mysigt. Emma, jag och Linda W. Wiklundisch!
Såhär mysigt hade vi det:

image87

Ledig i dag.

...mot min vilja. Är det tacken för att man flyttat  80 mil för att jobba? I  guess. Det är inte fullt ös på jobb fronten. Vill ha mer! Behöver mer!... Nu är jag segis å ligger i soffan i täcket och tittar på vänner. Känns bra. Inga krav. Måste inte göra stan. Måste inte piffa mig i dag. Vilken frihetskänsla.

Förut gick jag in i köket och drack ur mjölk paketet. Mitt eget mjölkpaket. Vad rebelliskt. 
 

i land.

Jobbet i går:
Jag, Emma och Victoria. Sprätta PALLVIS med pommes frites. Hellooo? Emma frågade om vi kunde få ta hem lite. "Nej, det ska slängas" oki... det var alldeles riktiga strips. Orsaken? FÖR KORTA. Datum eller storlek?

Då mådde jag dåligt och tänkte på barnen i Afrika.

image86
 

Nåt så FRUKTANSVÄRT roligt.

 
 

Well.. me like!

Nu har jag hittat den perfekta jackan. finns bara ett minus. Priset...
2199:-

image84

Vilka är snyggast?



Är sugna på ett par skor i sån här stil. Vilka är snyggast? Jag tycker nog nummer 4.
Men jag vill ju ha dom där nike skorna å för typ 900. ÅH.

Förstör inte Stockholm

Man förstör Stockholm om man flyttar dit.
I Hudiksvall finns det två stora trender. Som jag har uppfattat det iallafall.

1. Flytta till Stockholm. Helst ska man jobba på café eller nåt. För det är ju SÅ bra. (not!) Det är precis som att det är bättre att vara arbetslös i Stockholm än i Hudik. Bullshit. Stockholm är SÅ jävla överskattat.
 Jag vill inte slänga skit på den staden, men:
Om man bara åker dit i bland så uppskattar man den mer.
Bara shoppa, gå på grönan å äta sushi på ett bra ställe. Då har man inte förstört den stan... Då får man ut det bästa.

2. Åka till Norge (helst Tönsberg) Spara pengar för att resa eller vad man nu vill...
 Här är jag nu. Har provat båda alternativen. Här är det grymt, man kan undra varför ALLA i hudik väljer just Tönsberg? Ja vi åkte ju hit för att det blev liksom enkelt för att man kände folk här och visste vart man kunde söka jobb m.m.
 Vill bara påpeka att jag INTE jobbar på kött gilde som alla andra.


Nu lyssnar jag på Dixie chicks och har det bra... I löööööv it!


Gruvar mig.

Kollade just på ett norskt skräck program om graviditeter. Och att deras förhållande gick i kras. Och att ungen bara grina å grina. Hon fick vara hemma med tvillingarna medans karl levde ett normailt liv med jobb och vänner.
 Hennes bröst blev små å magen stor. Det är årets projekt att gå ner på stan å ta en fika. Värsta ryggan med nappflaskor, bläjor, barnmat m.m.

Det ger mig rysningar. Victoria Beckham tex. Hon har de ju glamoröst även när hon har en bebis. Inge barn-spya-fläckar på tröjan där inte. Men allt handlar väl om pengar.
Hon kanske har tre barnflickor (som ligger med hennes man) Och det är väl inte heller så jävla roligt...
 

Let´s face it!

... I´m a party-pooper.
Det är massa norska tjejer på förfest hos oss. Alla dricker utom jag. Alla ska ut uton Jenny. WHAT? vart gick de snett liksom? Det är ju inte likt mitt vanliga jag. Men jag känner mig faktiskt krasslig, känns som det vart nåt pågång i typ 1 vecka som aldrig bryter ut!? Det måste väl vara en godtagbar ursäkt.

Eller så håller jag på att bli gammal, fyller ju faktiskt 22 om typ 1 månad.
Eller så har jag sociala problem.
Eller så förstorar jag bara upp allt sammans... Fuck it!

Det bor en husmor i mig!

Det är en härlig lördag i dag, både jag och mina två sambos är lediga samtidigt :) Men jag känner mig lite konstig (yr?) haha. Har inte ätit ordentlig mat på typ 3 dar. Huvvet dunkar. Jag är ju hungrig men har ingen matlust.. skumt!?
 Jaja.. det går nog över snart. Har bakat bröd nu, 2:a gången i mitt liv ungefär. Fast det är ju iåförsig inte svårt med finax brödmix eller vad det nu heter..!

Alla tre sitter samlade i stor soffan. Emma surfar, Nidia läser och jag titar halvt som halvt på Disneydags. Gött!



Heta tips!

Tre bra filmer:
-Nyckeln till frihet (min bästa!)
-The lake house
-Dagboken

Alla dom här filmerna har värsta storyn. Ja löööver! Sevärda.

Två hunkar:

Keanu Reeves


Mikael Persbrandt


Om jag säger såhär:

...kvällen blev bättre än ja trodde. Nu lyxar vi till det med lite oboy =)

Men ååååhh!

Hur dum får man va? Jag känner hur det spritter i kroppen. Hur dum får man vara? Jag lät alla chanserna som gavs i dag bara gå mig förbi. Så gör man väl inte? Jävla sopa.

Det sägs ju att "hellre ångra det man gjorde än ångra det man inte gjorde." Just det. Nu sitter jag och Emma här med ett varsitt glas avslaget vin (över från förra helgen) och längtar ut till nåt spännande. GE MIIIG; VILL HAAA!!! hahah.

I dag på jobbet gick det såååå snabbt. Vi jobbade 14-20. Jag satt på syneband 4 å kolla så moröttrena mådde bra. Kändes som vi va grymt överbemannade, ingen visste varken ut eller in. Folk överallt men många stillestående maskiner...!?
 Ett tag mådde jag piss faktiskt.. kändes som jag skulle svimma hela tiden... kunde inte äta ens. Men dom va snäll mot mig......

Få se hur denna kväll slutar, om jag fick bestämma så skulle den INTE sluta hemma i soffan...

Sa nå grymt pinsamt till Reidar i dag:
"Jag känner mig lite yr"
Då visste jag inte att "yr" betyder "kåt" på norska. ooops!

Ciao!
 

När jag eller Marlene är bakis..

...brukar vi ringa till varann å säga ord som är sköna att höra. Jag lovar, det hjälper mot baksmälla jättebra. Psykiskt liksom. Det gäller att leva sig in å bara rabbla ord. Följa flowet.
image75

Ord som är tillåtna:
blått
kallt
nytvättat
isglass
det blåser
citron
vatten
sjö

Ord som är strängt förbjudna:
lappskojs
varmt
gröt
bruna bönor
bajs
svett
vanlijsås med strömming

...ja du fattar. Vi ringer till varann tidigt på morgonen å ber den andra rabbla ord, medan man själv kämpar i sängen för att ens kunna leva. Och då gör hon de.

Å det älske ja na för!!!


Jag och min älskling...

...är återförenade. En grym hudikkille som heter Steven räddade allt. Han bara plinga på dörrn i morse som sänd från ovan å fixa datorn. Mycket trevligt. Så nu lever livet åter på måkeveien (lät som en dålig såpopera.)

TACK svensken.

Nu finns jag även på facebook. Jag var grrrrrymt anti början, MEN: det var bara för att förut tjata alla på mig om å skaffa myspace. Yes, i did. Vart inne en gång å tyckte det var TOLTALT jävla värdelöst. Därför måsta jag ju likosm kolla om de va nå å ha först. Å det verkar ju faktiskt så. Roligt att alla man jobbar med här i Norge också har så man kan hålla kontakten sen.

Vilken seger! Vilken fest!



image73

Champagne frukost i morrn Emma!?

Ny dag på måkeveien

Kan vara så att jag gjort årets godaste couscous sallad nu. Vill inte va nån mat Tina eller recept tant men-
couscous kokad med grönsaksbuljong
avocado
tomat gurka
ruccola
fetaost
dressing-
olja, tomatpuré, balsamvinäger, salladskrydda.

Yummie. Emma vägrar fatta att vi ska gå till jobbet om en halvtimme typ.. har inte ens klätt på sig. Sjäv känner jag mig laddad å taggad för en ny jobb dag. YIHOO.

Ursäkta att du inte får nån bild men det kommer duppelt upp sen.
Jag ska återgälda dig så fort jag kan.


En sak till bara, säger en blick mer än tusen ord, eller tusen ord å örs mer än en enda blick?
hellloooo?!
häjrå.

Godkväll

Har gått grrrrymt bra på jobbet i dag. Både emma och jag tänker hela tiden VI ÄLSKE DOM. Nu är hon så söt å snäll även å lånar ut datorn till mig medans mitt internet e fuckat. Dvs. ända tills en liten data gubbe uppkommer ut tomma intet och löser alla våra problem! Thank god for him!

I kväll känner jag mig sjuk igen. Det är bara på kvällen.. Ska gå till ICA i möra å köpa honung å citron+ mera som kan vara bra. Har du nå tips? Vore ett rent helvete å vara sjuk nu. Då ligger man säkert risigt till när de ska avskedas... usch.

Kom å tänka på nå roligt i dag när ja stod å sortera blomkål i 180:

Personer jag var kär i när jag va typ sju år:

-Harald Treutiger (what?!)
-Sigge Hill
-Thomas Brolin, Christer Sjögren och Bröderna Herrey (blond, pluffsig och hockeyfrilla!)
-Jonas, min brorsas kompis.

Shit va kär jag va. Men de har gått över nu..


Jag trivs faktiskt.

Börjar jobba 2 i dag... rätt bra pass de här. Man har iallafall normal dygnsrythm.

Nu ska jag:
-Klä på mig
-Laga matlåda
-Pallra mig i väg till ICA maxi
-Gå hem igen?
-Jobba.

YEEEAH hooo. Det här var till dig Jossan!

I´ll keep you update!

image72

This is my work. Faboulus (eller nåt)

Jag har i-n-t-e tappat suget

Nu e ja här igen =) Nu kanske du tror att jag är en sån som går ut stenhårt å bloggar å sen bara sviker och lämnar dig i sticket?
 Att jag är en sån som bara drar till Afrika å slänger datorn i en papperskorg? Att jag ger bort den till en stackare på gatan?

SVAREN ÄR nej nej nej nej nej!

I´m here.

Mitt problem är:
Jag har i flera veckor surfat på grannens trådlösa, utan problem! Men i förrgår så ville de sig inte längre.. Det sjuka är att Emmas dator funkar perfekt. Då kan han väl inte "kommit på oss" å typ stängt av mig, bara mig?

 Om det bor en liten liten datanörd i dig så kan du väl ge mig nå tips bland komentarerna? Det skulle jag vara värd efter ALLT jag gett dig. Haha..

Jag lekte hacker-
Kollade enhetshanteraren (guuuud va trrrrrråkigt!)
Kollade att nätverkskorten var aktiverade-JA. alright what´s my problem?
Gjorde systemåterställning. bla blabla.. längre än så sträcker tyvärr sig inte mina kunskaper.

Inte ens så långt faktiskt. Bjud till nu!




Ät det här i dag

Nu ska du få ett hett tips!

Fullkornspasta (helst spaghetti)
Pesto (helst röd, soltorkad tomat)
Ruccola sallad
Fetaost/ mozarellaost

Blanda! Ät!

Man kan ta lite vad man vill, det blir grymt. I dag fick jag dock ta en lite billigare variant, bara pesto å pasta (och parmesan) men de gick ner ändå.

image71

Ledig måndag (mot min vilja)

Är en fin dag i dag.. som alltid när vi är lediga! Ska till en norsk bank i dag och fixa konto. 

En sak jag jag tänkte på. Stör mig nåt grymt på sånna där ginatricot-tjejer som lägger upp nån bild på sig själv där dom gör nån CRAZY min (typ blinkar när kortet tas eller lipar lite sådär gulligt eller har alldeles för ruffsigt hår) När det tas ett kort. Sen lägger dom ut kortet på efterfesten å skriver "här ser man hur himla craaaazzzzy jag e, ja e värsta galna. crazy humor! ps. den här lilla rosa köpte jag på gina i går, söt va?
Euuäh.

Funderar på när jag ska åka hem. Antingen Fredag 19/10 eller Fredag 26/10. Måste bestämma mig snart så jag kan va ledig typ måndag eller måndag+tisdag. HMm......

Då gäller de å ta med sig varma kläder, mat å annat vi kan tänkas behöva.

image70

En fantastisk bild av Liselotte Watkins. Vilken stjärna, vilken grym person!

Bursdagsjente!

I dag fyller Nidia 20 år. Wow liksom. Vi firade i går, men den här dagen kan ju inte bara glömmas bort för det tänkte jag å Emma, så vi baka en Browniekaka. Har städat i dag så vi känner igen oss i vårt eget hem.
Tack.

Har samlat gårdagen i bilder. Ta för dig, va inte blyg.



Funkar inte så bra nu, kanske laddar upp fler i morgon...


Köket från helvetet

Är först uppe denna söndag. Denna dagen-efter Söndag. När man ser hur spåren från i går ser ut så ångrar man att man någonsin blivit född. Haha.
Vinflaskor (tomma...)
Glas
Jordnötter
Guldconfetti
Gamla snus
Tom chipspåse
Disk
Spår av nudlar och nattamat.

Oh my, jag har bara orkat städa tv bordet så jag kan sitta vid datorn här, mysa i soffan å glo på tv. Det var alltså meningen att vi skulle ut i går å göra "Tönsberg by night".


Alla gick ut, utom jag. Haha, det är helt sjukt när jag tänker på det, men plötsligt var klockan så mycket (och jag hade fastnat på msn) och helt plötsligt hade nästan alla gått. Jag fatta ingenting...

Kollade på klockan, snart halv två.
Fan vad o-värt, fan va seeegt, fan vad ja inte-orkar-stressa-i-väg efter dom andra.
Skönt det vore å bara dra av sig party outfiten å gå ner till sängen.

Sagt och gjort.

image64

Bjuder även på en bild av den hetaste jag vet...!


UNDERBAR dag

Ledig, skön lördag. Är nu hemma å laddar för kvällen, Nidias 20-års förfest! Yihoo! Det ska komma en massa livs levande norskar hit. HIT, till vårt hem. Fint har vi gjort också..

Gick på stan å köpte present, sen satte vi oss i solen med en varsin Take away-latte.
Bara för att Emma skulle få känna sig tuff för en stund.

image63

Kolla in det här:

Gå in på: http://www.ridiammarnas.com/HTM/Islandshastarna.htm  Ock kolla på "Fannar". Min gamla häst, Phu! Han är inte prickig korv. Phu.

Ett till behov:

Behöver sånna här, med radio. Helst rosa. Skulle förhöja hela min vardag. Men det är dyra jävlar. Bara jag kunde hitta min mp3 så skulle de ju inte behövas.

image62

Vill ha...

Sen, när jag blir vuxen/mogen/stor. Och har en fast punkt med boende m.m åtminstone ett litet tag, då vill jag ha en sån här liten sötis! En guldhamster alltså. Jag ska prata å gosa med den varje dag så den blir jätte tam!

Den ska heta nåt gulligt, typ Fjant, eller kanske Åke (efter min morfar).

image61

Beroende? Nej, tack.

Jag vill vara en sån person som är fri från beroenden. Det är viktigt för mig, känna mig fri. Inget jävla sug efter heroin, inte besatt av alkohol/snus/vaselin/kaffe m.m.
Fri. Tack.

Tyvärr har jag fallit dit på 1,5 sak:
1. Lypsyl (inte det dära blåvita, utan ett från hälsokost med bivax, bättre de)
2. Handcreme.
Den här veckan har gått ganska bra, men på jobbet måste man tvätta händerna hela tiden (fjantigt) å då blir jag töööööör.

I dag fick vi våra skattekort på Likhetskontoret, ÄNTLIGEN. Men, nyss när vi skulle pröva beställa telefonkort på tele2.no, SÅ GICK DET INTE. Snälla, berätta för mig, HUR FAN GÖR MAN? Måste jag skriva mig här? Måste jag sälja min själ till tele2? Måste jag betala en stor summa till ngt. maffia konto?

What? hjälp!
Pratade upp 100:- med pappa i går. Typ 15 minuter... MEN, det var viktigt.


Jobbigt läge.


Snygg höst outfit

Nu drömmer jag om att ha det här på mig. med tights å långtröja.

Fatta grymt.

image57
image58
image59

Vill ha! Ge mig! gotta have!! Puzzisar (ironi)

Alla hatar alice!

Det är nåt jag haft på hjärnan hela dan! Den där jävla filmen... Ingen älskar Alice! Märker hon inte det själv? Hur kan jag börja störa mig på henne när jag inte sett filmen på typ 2 år?

Ful är hon också.

image56

Den finns på norska dessutom. Fy.

Två saker jag inte älskar:
1. The 70´s show, det är faktiskt fjantigt.
2. När folk säger "ÅHHH det är sooool, kom ut du å! ÅH varmt! ÅH jag ÄLSKAR det här vädret!" Kan inte du också känna att det bara blir för mycket..? Ja, klart jag gillar fint väder. Men, jag råkar ha ett speciellt förhållande till den där stora gula. Jag måste liksom vara förberedd, annars kan de bli panik-svett-attack eller glömma solglasögonen eller ha på sig fel kläder.

Då blir liksom allt förstört.
Pussss! (ps. på lördag är det fest på piiiip-vägen piiiip)


Dagens outfit

Bjuder på några bilder från i dag även... de va du värd!


image55

En liten förklaring.

Klockan fem i morse gick ja ut på nätet (vem fan gör det?) och blev liiiite smått nervös när jag såg två norska kommentarer. Förstod vem det var ;)
 Men trodde ändå att nån drev med mig. Det visade sig så fort vi kom på jobbet, att så var inte fallet. En av bossarna på jobbet hade googlat vår chefs namn (ang. politik) och VAD kom upp? Jo, emmas blogg. Med alla åsikter och inside-information.
 Och som ett brev på posten fick dom även min blogg, med mina innersta tankar (oops..) och skämt.

Klockan ett på natt passet på gro kanske man inte har sååå himla kul, så dom skrev ut allt intressant.

Allt. Sen la det på vår chefs bord. Shit... Humor?! Någon?! Kände mig bränd. Men ja mena ju inget ont. Nu börjar jag (trots nära-döden upplevelsen) få tillbaka hopp om livet.....



Vi skäms.

Pinsamhets faktor 11! (av tio möjliga..)

image51


Här skriver man å fläker ut sig, precis som dom inte hade internet i Norge... (är jag dum i huvet eller?) Kan bara hoppas på att alla kan se det komiska i det hela.
 Från och  med nu ska jag bara skriva om folk jag känner jätte jätte väl. Eller.... kanske inte... Släng dig i väggen Alex schulman!  Här på bilden ser du två okrönta blogg-drottningar.

Ps. Jag vill inte jobba på gilde, jag trivs SÅ bra som det är.


Jag- i går kväll...

image50

Den dagen, den sorgen..

Åh, denna dag! Fick göra kassevask igen. Känner mig slut i ryggen, hjärnan och handleden.

Tänk dig själv att ha en högtryckstvätt i näven, ÅTTA TIMMAR! Snälla Bård, vad har jag gjort för fel? Så som jag ser det så har vi två alternativ här:

1. Jag har gjort något fruktansvärt hemskt (som jag inte ens vet om!) kanske råkat döda nån utan att jag vet om det. Nej, hemska tanke! Ja... Bård kanske vill straffa mig?

2. Jag är grym helt enkelt.
Han har sett sååå många ta sig an den där uppgiften, men alla har slarvat på ett eller annat sätt. Lite blomkål kvar i hörnet. FY. Men se en så duktig tjej, äkte svensk kempeglöd! Så nu vill han ha mig där forever. Fan, måste jag alltså börja misssköta mig? Det verkar ju onödigt.

Såhär såg jag ut i dag på jobbet:

Inte.

image49


Uppe med tuppen

Vakande 04.20 i morse av en mardröm. Åhh. vilken bra start på dagen..
Nu är tröttheten påtaglig. Kom just hem från jobbet, tänkte bjuda på lite lattjiga "jobbet-outfit" bilder, men kameran la av så fort de roliga skulle börja. Tyvärr, men kanske i morgon!?

En bild får du iaf, det är på den fantastiskt roliga skylten som sitter på insidan av alla toalett dörrar. Läs texten fort på norsk brytning så får du dig ett gott skratt.

image48

Sen så vet jag inte hur du gör, men vem kör upp näven i tarmen när man går på toa? What?


En liten utflykt med en stor utsikt.

Jag och Nidia var uppe på Slottsfjället i dag. Därifrån ser man hela Tönsberg.. de va kung!


När jag bor i ett rosa hus..

Skrev i ett av dom första inläggen här att om jag blev "fast" i Tönsberg så visste jag precis vart jag vill bo.
Japp, this is the place..

image41

Det är ett jätte stort vackert hus. Gick inte så bra att få en great bild på det för det är alldeles insurrat i grönska. Finns en mysig liten gård rakt nedanför kortsidan du ser på bilden. En inglasad altan med en mörkgrön dörr som det är massa små fönster i. I altandörren hänger orangea gardiner (jo det passar faktiskt bra!) och där går en liten trappa ut till gräsmatten där det finns en hängmatta mellan träden.

Det är fantastiskt.

Och när ja bor där så är jag en erkänd konstnär och designer som jobbar hemifrån i min ateljé. Åker i bland väg på lite viktiga möten såklart. Jag har två barn som är 5 och 7 år.
 Jättesöta såklart och inte alls leriga/skrikiga/tjatiga. (Dom heter förresten typ milla och malte..typ..) Jag fick ju bestämma barnens namn själv så klart för min man är SÅ förstående och tycket att jag har så bra smak. Lite bohemchic sådär...
 Han står och lagar middag med färska örter (i krukor som står i dom vitmålade fönsterhyllorna) och hjälper glatt barnen med läxor oxh lekar. Dom låter såklart mig jobba färdigt med mitt lilla konst projekt.. Sen åker i in till stan på en lördagstur i den snygga mercedes vi har (jag är ju rätt rik vid det här laget...) 
 Och vi går och fikar och shoppar och jag skrattar högt med mina barn när dom drar roliga skämt, min man lägger armen om mig och sen åker vi ut till stugan en sväng bara för att de till dom underbara rabatterna och se hur många grader det är i vattnet (vid vår alldeles egna strand) Men se! Rabatterna verkar ju sköta sig själv nåt alldeles kolossalt bra!
 Pionerna hänger som mogna jätte plommon.. Oj vad gott det luktar.
Sen åker vi hem igen till det rosa huset, nattar barnen (det är inte alls svårt) sen går jag och min heta man ut i trådgården och tar ett glas vin. Vi njuter och jag somnar i hans knä i hammocken.

The end.
Haha, nej men det finns faktiskt flera fina hus i Tönsberg. Såg några på min promenad i morse. Dom är så stora så man lätt skulle kunna stuva in hela släkten där!

image42

image43


Min tatuering

..eller.. nä den är på låtsas, fast jag skulle egentligen vilja ha en liknande på foten, eller ngn annanstans.

image40


Morgonpromenad

Idag var jag duktig. Först ställde jag klockan på nio, för man kan ju inte hålla på å sova hela dan (ska upp halv 5 fem hela veckan..) Men jag var olidligt trött.

Men jag kämpade mig ur den sköna ställninen på soffan... Ni vet när man ligger olidligt skönt och är olidligt trött... man är helt avslappnad och typ dregglar på sin egen hand. Men jag stod i mot och tog på mig joggingskorna å tog en powerwalk.

Bra Jenny.

  

Glömt att berätta

Hallo... jag har ju inte sagt att jag fick en födelsedagspresent av mami å papi innan jag åkte.
En lamineringsmaskin! Ni vet en sån som man kan plasta in saker med (skyltar, småblom bilder, grejjer, tidningutklipp, viktiga lappar...) ALLT. Så blir det sådär stelt å härligt. Kommer ju kunna göra massa tuffa örhängen nu...

Har sååååå länge önskat mig en sån, och nu är den min å jag har inte ens provat, jag hann ju inte... läääängtar!

image34


Farligt för mig..

Inspiration är nästan farligt för mig.. Jo, det är sant. Jag har blivit så besatt a modebloggar, och alla snygga outfits-bilder. Och det ger mig SÅ mycket inspiration så jag blir helt frustrerad. Helt. Och då menar jag totally.

Längtar efter min symaskin,
och efter ett rum som är bara mitt.
Fullt av pärlor och tyger och krims krams å målafärg. Ett sånt m-å-s-t-e man ha när man ska bli designer. (läs "ska" inte "vill"...)
Finns en massa snygga bloggar där ute... en heeeeel värld. Folk kan ju inte göra annat än att sitta å blogga. Kolla på mig. Redan. Fast. Det är bara för att jag vet själv hur jvla värdelöst det är med sånna som har en blogg men uppdaterar den typ var 5:de dag. Och vad är det då för jävla mening?

Gatorna blir snart tommare och tommare.. alla bloggar. Till och med när dom sitter och skiter (se bara på calle schulman.)
Man kanske åker till ICA maxi på söndagen, bara för att man MÅSTE handla nåt. Och då kan man se på alla dessa bleka människor att dom har det precis som dig.. Fyrkantiga ögon och nästan nerskavda fingeravtryck. Men det kan det ju vara värt.


Fan vad stolt jag är över mig själv, är hemma själv fast brudarna är ute å partar, det kan man också må bra av i bland.

Bjuder på en bild av mamma (mitten) och mina mostrar. Dom mogna kvinnorna var du värd.

image33

Arild Bakken

Måste bara säga några väl valda ord om vår hyresvärd, Arild. Han är en klippa att luta sig mot i stormigt väder! Han är en vante att burra in sig i när kylan tränger sig på. Ja, ett paraply när det regnar helt enkelt. Jag har länge funderat på, "hur blev han så?"

Nu har jag svaret.

Han har varit med förut helt enkelt.

image32

Spana på stan..

Shoppa lite i dag å. Trosor för 24:50 kr. Kuta till gina tricot säger jag bara. Egentligen vill jag köpa nikeskor för typ 1000 spänn men det kan jag ju FET glömma. Första lediga dagen med fin väder på länge nu å de e ju alltid kung. Spana in ett par skor som jag vart sugen på sen förra året, inte dom perfekta med heeeeelt oki.
Kan vara tufft med räjäla skor nu i höst, å mys kofta till. Ja tack.
image30
image31

Fotboll och mysbralla

Här är min dröm man. Min prins. Han jag vill ha barn med, ett helt lag som han kan träna upp. Då blir vi stenrika allihop.

image26


Emma- en lugn kväll.



Ps. Tänk dig då hur hon ser ut när hon är i gasen... Ds.

Önskelista (igen)

Vill du bli älskad av mig i all framtid?
Vill du att jag ska le snett varje gång vi ses?
Vill du att jag ska knäböja för dig och ge dig komplimanger så fort jag är lite berusad?

Då.
Då ska du ge mig detta på min födelsedag:

1.Sex and the city, hela boxen med alla säsonger tack.
2.En skinnjacka som jag hittat på hm, för 1000:- Den är perfekt. (Då kan jag sälja den gamla på tradera å du kan få pengarna..)
3.
Roliga dvd filmer att glo på i höst, (speciellt vill jag ha "den vita massajen")

4.Nya strumpor från marknan.

Ja, det var nog allt.... men det är lugnt. Du har tid på dig tills den fjortonde oktober.
Godnatt.

Han förgyllde dom sträva timmarna vid 3-4 i natt

image19

Så såg det ut när jag gick till jobbet i går.. men nu är jag LEDIG. Jag connecta lite med en norsk i går. Eller connecta.. pratade iaf (jag brukar inte prata med folk jag inte känner, men han prata ju och man måste ju liksom svara..) Haha. Han liksom låg över bordet, såg helt slut ut.
 Då fråga Linda "Är du trött?"
Han: Ja, jobbar på dagarna också, då kör jag grävmaskin. Sover bara tre timmar per dygn.. Det är därför jag är så trött.
Emma: Oj, sparar du till något speciellt..?
Han: Ja.. en egen grävmaskin.

Han ska alltså jobba på som fan. Sen när han har sparat tilllräckligt (kan inte ta länge med hans tempo) så jobbar han ändå mer... MEN, då sitter han i sin egen grävmaskin iaf. Phu...

ÅHH vilken stjärna. Jag ÄLSKE HAN!
 
 

Det stora uppdraget

Gro industrier, i går 22:25. Bård (den läskiga 2 meter långa chefen) kommer gående med raska steg. Hjälp han ser så allvarlig ut. Shit, han går rakt emot mig..!
"
Jenny följ med!" (Fast på norska) Vi går ut till baksidan där det är en stor plan där alla truckar kör fram och tillbaka.
Då. Kommer. Orden.

"Du ska få ett annat uppdrag i natt". Just då ser jag, ett BERG med 12980 st grå plast backar, ca 2*2m. Och här ska jag stå å vaske ända till klockan 6 i morgon... Ensam, i mörkret. Med en högtryckstvätt som enda vän. No glamour at all. Bara å bita i hop. Lite ensamt var det ju, men jag var iaf min egen chef och bestämde själv när det var dags för "pause".

"Ingen jävel knacka mig på axeln" Som Emma skulle sagt, då har man verkligen jobbatsig upp på Gro. Att vara sin egen chef för en kväll.. Jag klarade provet Bård! Men en sak kan jag inte låta bli att fundera över, Varför är han så allvarlig?
Jag menar, hur fan orkar man..
 När spricker hans ansikte upp i ett enda stort lyckligt leénde? Jag menar så stort att man knappt skulle känna igen sig själv i spegeln..!? Är det när han på lördag kvällen beställt en pizza med oxfilé och bea, och han får in sin mat först i sitt sällskap... är det då? Eller är det när han tar av sig sin vita lång-rock och lämnar fabriken på kvällskvisten?
 Eller är det kanske när han är lite småfull i sin sommarstuga, å alla grabbar berömmer han för den nya bastun som han byggt på sin lediga tid (när!?) och han känner sig som en riktig karla-karl. Är det då han spricker upp i ett stort jävla ap flin? (För jag har då inte sett det iallafall..)
 

småplock från allt det nya



1.Hemma hos oss
2.Mina sambos
3.Tönsberg, krogstråk
4.Finmiddag

ht.se

Jag besöker ht.se bara för att se om jag missat någon stor nyhet där hemma.. nåt som alla vet utom jag. Möts då av dess rubriker:

"Trimmad moped togs i beslag"

"Ilsbo prästgård blir till salu"

"Murkna träd på kyrkogården"

Herregud. Där händer det grejjer. TUR att jag gick in å kolla. Snart närmar sig mitt sista nattpass denna vecka. Det går rätt bra ändå. Får alltid en kraftig formsvacka vid tre-halv fyra. Önskar att man aldrig blivit född. Men sveper man en redbull eller cola så piggnar man till å grabbar tag i blomkålshuvvet med dom sista krafterna.

Här ä ja..


Lite om mig, nu och sen.

Mitt liv: består utav vakna (bli arg för att man blev väckt) äta gröt, gå till jobbet. Alltså GRO Industrier där man har blåställ och ska sortera blomkål i olika storlekar. Å då menar jag, STRESS tempo. Sen hem, sova äta, jobba, sova, köpa mat, sova mat, jobba bröd.. Phu!

Vi åkte till norge för att bli rika som alla andra. Men sååfort jag tänker på pengar så blir jag heeeelt förvirrad. Känns inte ens som nån idé att jobba då. För pengarna kommer aldrig räcka ändå.

Min önsklista:
Ny(are) bil
Utbilding (som kostar 65.000:- för en termin)
Resa för ungefär 20-30.000
Kläder för 10.000
Sparkonto med typ 30.000

Fortsätter jag såhär så läre jag få stanna i Tönsberg till jag får gråa hår på huvudet. Fan, jag är ju bara 21. Men om det mot förmodan skulle bli så så vet jag precis vart jag vill bo. Återkommer om det i ett annat inlägg.
Tack för att du lyssnat.

Välkommen...

Jag bara gjorde det. De va ba å gört. Bloggen alltså. Kände att jag behövde en, men hur uppstår ett sånt behov? Jo.
Emma är alltid online på sin å eftersom vi ständigt sitter i samma rum framför varsin dator så blev det tillslut så påtagligt att jag inte hade nån.. Och, efterfesten är inte så kul i längden. Inte.



Welcome, this is for you..
for you..

RSS 2.0